Kerstverlichting

Kerstverlichting voor in je kerstboom

Bij Kerst hoort natuurlijk kerstverlichting. De dagen tijdens Kerst zijn een van de kortste dagen van het jaar waardoor het lang donker is. Dit is het perfecte moment om gebruik te maken van de twinkelende lichtjes. Hierdoor maak jij een gezellige sfeer waardoor jij met het gezin samen kunt genieten. Eerst werden er kaarsen gebruikt als verlichting maar tegenwoordig zijn elektrische lichtjes wel zo handig. Hierdoor voorkom je brandgevaar. Houdt er wel rekening mee dat elektrische verlichting ervoor zorgen dat je energieverbruik hoger wordt.

Waar moet je op letten bij kerstverlichting​?

Tijdens de koude dagen wordt er vaak voor sfeer in huis gezorgd. Dit wordt normaliter gedaan met het gebruik van kerstlampjes. Maar waar moet je nu op letten zodat je energierekening niet enorm oploopt? En waar moet je mee opletten voor de veiligheid? Wij geven je een aantal tips om de veiligheid in huis te waarborgen en de energierekening laag te houden.

 1. Gebruik een tijdschakelaar. Hierdoor gaat de verlichting na een ingestelde tijd uit. Dit hoeft maar één keer ingesteld te worden waarna je er geen omkijken meer naar hebt.
 2. Let op het energieverbruik van de kerstlampjes. Verlichting met een laag energieverbruik geven namelijk net zoveel sfeer als lampjes met een hoog verbruik.
 3. Dim je reguliere verlichting. Wanneer je de sfeerverlichting aan hebt, kun jij het beste je reguliere verlichting dimmen. Zo houd je kosten laag.
 4. Zorg ervoor dat buitenverlichting niet stuk kan slaan tegen harde oppervlaktes.
 5. Spuit de kunstsneeuw op je boom voordat jij de verlichting aansluit op de boom. Zo voorkom je brand.
 6. Stop geen lampen met een hoger wattage in de fittingen dan deze kunnen hebben.
 7. Gebruik waterdicht materiaal. Snoeren moeten namelijk dubbel geïsoleerd zijn wanneer ze buiten gebruikt worden.
 8. Maak gebruik van een transformator zodat er een lager voltage is.
 9. Gebruik je geen transformator? Zorg dan dat de lampen beschermd zijn tegen het binnendringen van vocht en vuil. Dit wordt aangeduid met een IP-waarde. De waarde moet op zijn minst 44 zijn voor buitengebruik.
 10. Sluit de verlichting aan op een geaard stopcontact.
 11. Wil je een verlengsnoer gebruiken? Dan geldt ook voor het verlengsnoer dat deze dubbel geïsoleerd moet zijn.

Buiten kerstverlichting

Zoals je al bij de tips hebt kunnen lezen, moet kerstverlichting dat aan je huis of in je voortuin bevestigd wordt aan hogere eisen voldoen. Er zijn daarom een aantal soorten verlichting ontworpen waardoor dit veilig gedaan kan worden. Zo is er verlichting voor professioneel gebruik. Deze verlichting kan het hele jaar buiten hangen en kan gebruikt worden om bomen, struiken en guirlandes te versieren. Daarnaast kan er ook nog verlichting gekocht worden die geschikt is voor diverse bomen en struiken en waarbij een veilige laagspanning vereist is. Deze buiten kerstverlichting verschilt in lengtes. Wil jij liever je gevel decoreren? Ga dan voor kerstverlichting met LED lampen. Deze zijn koppelbaar tot 100 meter waardoor ze erg handig zijn om een deel van je huis te decoreren.

Dé mooiste kerstverlichting vind je bij KerstwinQel.nl >>

Terug naar overzicht

Categorieën

kerstcreaties.nl.nl 2017 - 2023 | Sitemap Disclaimer | Privacybeleid | Algemene voorwaarden | Overzicht |