De verschillende kersttradities

Kerst is een feest met veel gezelligheid, eten, cadeaus en een overvloed aan kersttradities. De tradities die we vandaag de dag kennen, hebben al in de 16e eeuw hun intrede gedaan, toen men overal in Europa met Kerst bijzondere gerechten ging eten. Vandaag de dag zijn de Nederlandse kersttradities een mengeling van vele honderden verschillende tradities uit heel Europa. De meest fundamentele van al deze tradities is wel dat er volgens christelijke traditie vrede op aarde moet zijn tijdens de nacht waarin Jezus werd geboren. Dit is de basis voor alle andere tradities.

Een kerst traditie is overal terug te vinden

In bijna alle gebeurtenissen rondom Kerst zul je kersttradities terug vinden. Tijdens het eten, drinken, feesten, inkopen doen, zingen, werken en vrienden bezoeken: een kerst traditie is zo gespot.

Het eten

Tijdens de Kerst wordt er ander voedsel gegeten dan normaal. Zo is een kerst traditie om eend, gans, kalkoen, varkensvlees of konijn te eten. Als toetje eten we vaak iets met ijs en warme kersensaus. Tijdens de kerstdagen eten we naast het eten bij het kerstdiner ook ander zoetigheid. Zo wordt er vaak kerststol, kerstspeculaas, kerstkransjes, marsepein en chocola gegeten rond deze tijd.

Drinken

Nederland heeft niet zo veel kerstradities als het gaat om drinken rond de kerst. Maar de Zweedse traditie om glögg te drinken, is ook in veel andere landen populair. Nadat de kerstcadeaus zijn uitgepakt, drinken de volwassenen op eerste kerstdag vaak wijn, cognac, Irish Coffee of port.

De kerstboom

De eerste kerst traditie en daarbij ook de oudste is het opzetten van de kerstboom en deze sfeervol versieren. Hierbij wordt de Denneboom met twinkelende lichtjes versierd en worden de mooiste ornamenten weer te voorschijn gehaald om de boom zo een mooie look te geven. Onder de meeste bomen staat de kerststal met het kindje Jezus. Daarnaast zullen ook de cadeaus onder de kerstboom erg mooi liggen en de kerstsfeer compleet maken.

Koop de mooiste kerstbomen bij Kerstbomenwinkel.nl >>

Categoriën

kerstcreaties.nl.nl 2017
Warning: date(): Invalid date.timezone value 'CEST', we selected the timezone 'UTC' for now. in /home/kcreatiesnl/domains/kerstcreaties.nl/public_html/includes/module_footer.php on line 2
2021 | Sitemap Disclaimer | Privacybeleid | Algemene voorwaarden | Overzicht |